Politica de retur

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, consumatorul, persoană fizică, beneficiază de o perioadă de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum și costurile privind diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Termenul de 14 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept de retragere începe să curgă, pentru produse, de la data primirii lor de către consumator.
Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:
– furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
– furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

Exercitarea dreptului de retragere se efectueaza prin completarea Formularului de retragere aici sau prin exprimarea deciziei de retragere printr-o declarație neechivocă, transmisă vânzătorului pe un suport durabil, urmand ca Etalez să confirme prin poștă electronică primirea formularului de retragere.
În cazul exercitării dreptului de retragere, cumpărătorul are obligația de a returna sau de a înmâna produsele vânzătorului, în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care a comunicat vânzătorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la adresa vânzătorului, respectiv: Str. Stadionului nr. 2 BIS, Galați, cod poștal 800442, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului.

Cumparatorul are dreptul de a i se rambursa toate sumele pe care le-a achitat drept plată vânzătorului, inclusiv costurile livrării, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care vânzătorul este informat de decizia de retragere din contract, dar nu mai devreme de recepționarea produselor care au facut obiectul vânzării. În cazul în care consumatorul a ales un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită, Etalez nu este obligat de a rambursa costurile suplimentare efectuate cu transportul ales de către consumator.

Consumatorul este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, să se ramburseze prin virament bancar, în contul consumatorului specificat în cadrul formularului de retragere sau comunicat împreună cu exprimarea deciziei de retragere din contract.

Dreptul de retragere poate fi exercitat de către consumator doar în cazul contractelor încheiate la distanță, de pe site-ul www.etalez.ro, produsul returnat este intact, iar conținutul pachetului produsului este complet.

În cazul exercitării de către consumator a dreptului de retragere dintr-un contract care presupune furnizarea de produse confectionate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar, Etalez nu va returna contravaloarea produselor.